Luisterkindwerker    /    Luisterkind Trainer    /    Regressie- en reïncarnatietherapeut

“Gelukkig zijn is wanneer wat je denkt, wat je zegt en wat je doet in harmonie zijn.”

(Origineel: Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.)

Mahatma Gandhi

“Gelukkig zijn is wanneer wat je denkt, wat je zegt en wat je doet in harmonie zijn.” 

(Origineel: Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.)

Mahatma Gandhi

ELK GEDRAG IS LOGISCH.
MAAR HOE IS HET LOGISCH GEWORDEN?

Tijdens je leven ontwikkel je bepaalde strategieën. Dat doe je om te kunnen overleven zonder pijn. Elk mens wil het liefst pijn vermijden. Pijn die je eerder hebt ervaren of waarvan je denkt dat die komen gaat. Dus ga je bijvoorbeeld geen vriendschappen aan, omdat je bang bent voor teleurstellingen. Of je vermijdt luisteren naar je gevoel, omdat jebang bent voor verdriet of angst. Die strategie lijkt je op het eerste gezicht misschien te helpen. Maar dit gedrag kan uiteindelijk toch problemen opleveren. En dan?

Op zoek naar de oorzaak

Elk gedrag is logisch. Maar hoe is het logisch geworden? Bij regressie- en reïncarnatietherapie gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het probleem. Die oorzaak ligt vaak in een eerdere fase van je leven of zelfs in een vorig leven. Samen gaan we terug naar dat bepalende moment. Dit heet regressie.

Stel je bent als kind ergens dolenthousiast over en je gaat naar jouw vader of moeder maar die geeft geen respons. Onbewust kun je hier de conclusie trekken dat je het zeker niet waard bent om naar geluisterd te worden. Jouw zelfbeeld wordt als vanzelf aangepast.

Tijdens de sessie gaan we terug naar dat moment. Jouw herinnering zit in jouw onbewuste opgeslagen waar we komen daar door je erop te concentreren. Je bewuste weet het misschien niet meer, maar jouw lijf heeft een levens overstijgend geheugen. Jouw lijf voelt misschien verdriet, weg willen rennen of wat dan ook. Samen kijken we naar wat jij op dat moment hebt ervaren, waar je behoefte aan had. Door deze situatie door te werken, kun je het verwerken en integreren.

Puzzelstukje

Als het ware leggen we tijdens een sessie een puzzelstukje van jouw levenspuzzel op de plaats zodat jij meer en meer zichtbaar wordt als degene die je werkelijk bent.

Momenten die bepalend kunnen zijn voor jouw leven zijn onder andere: de tijd voordat je geboren was, jouw geboorte, baby- en kindertijd, alle voor jouw traumatische gebeurtenissen in dit leven of in een ander leven dat je hebt geleid. Genoeg puzzelstukjes die graag op hun plaats gelegd willen worden.

Strategieën

Om zo goed mogelijk om te gaan met pijn, heb je strategieën ontwikkeld. Als je je niet gezien of gehoord voelde, kun je misschien zachter gaan praten, op de achtergrond blijven, liever geen presentaties geven. Of maak je juist graag grappen om de verlegen kant van jezelf te verdoezelen. Grote mond, prachtig uiterlijk, hard werken, doorgaan, juist niet ergens aan beginnen, altijd voor een ander klaar staan zijn nog meer voorbeelden van veel voorkomende strategieën. Nogmaals: alle gedrag is logisch, waar komt het vandaan?

Denk ook aan fysieke klachten als migraine, hernia, pijnlijke knieën of eczeem waar we een sessie mee ingaan. Wat als jouw lijf nog steeds denkt dat hij vast zit in het geboortekanaal of denkt dat het nog steeds levend aan het verbranden is zoals toen op de brandstapel, dan kunnen we beter dat moment herbeleven zodat je het kunt afronden. Het is klaar. Jij mag gaan helen en verloren delen als authenticiteit of zelfvertrouwen halen we terug, en zaken die jou niet meer dienen worden verwerkt.

 

Investering

Een sessie voor kinderen kost €80,- en duurt een uur.

Voor volwassenen is dit €140,- en deze sessie duurt 1,5 tot 2 uur.

Deze worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Veel gestelde vragen:

Is het voor kinderen en volwassenen?

  • Ja hoor, bij mij in de praktijk zijn ook kinderen welkom. Andere collega’s die ook met kinderen werken kun je vinden op de site van de NVRT.

Hoe werkt dat als je met kinderen een sessie doet?

  • Ik werk veel met tekenen. Via de tekening ontstaan veel verhalen en ontladingen. Soms lijkt het wel een stripverhaal wat we maken: beginsituatie met de emotie en de negatieve gedachte dat ergens in het lijf ervaren wordt, dan naar herbeleving als dit nog niet is ontstaan, dan naar dieptepunt en vervolgens naar verwerking. En als dat alles is doorgewerkt, hoe voelt een kind zich dan?

Ga je in trance tijdens een herbeleving?

  • Ja, een lichte trance, vergelijkbaar met onderuitgezakt film kijken. Dus tijdens de herbeleving ben je ook nog gewoon in het hier en nu.

Hoe kom je in een herbelevingsmoment, bijvoorbeeld een vorig leven?

  • Wij als regressie- en reïncarnatietherapeuten werken holistisch, dat wil zeggen dat we werken met het lichaam, de emoties, gedachten en het spirituele niveau. De cliënt herhaalt bijvoorbeeld de zin: Ik kan het niet. Door deze woorden komt er een emotie en die wordt ergens in het lichaam gevoeld. Met die gedachte en gevoelens sturen we onze cliënten naar een moment dat hij / zij dit eerder heeft ervaren. De cliënt kan ook naar een specifiek moment gestuurd worden, bijvoorbeeld tijdens de jeugd. Vervolgens voelt de cliënt iets, hoort iets, ziet iets of wat dan ook. Vandaar uit gaan we de sessie verder in. Met kinderen wordt dit dus getekend of uitgespeeld.

Is het eng om een traumatisch moment te herbeleven?

  • Als er angst is, is dat nog juist van dat moment. Daar wil de cliënt juist vanaf. Door dat moment te herbeleven kunnen we het juist afronden, weten dat het gevaar of nare situatie voorbij is. Mijn cliënt kan juist weer meer vertrouwen voelen wat haar of hem in het dagelijkse leven zelfvertrouwen of vrijheid geeft bijvoorbeeld.

Hoelang duurt een sessie?

  • Deze duurt 1,5 tot 2 uur. Daarna is het advies om even lief voor jezelf te zijn. Een sessie kan wel tot 3 weken doorwerken. Een sessie met een kind duurt een uur. Het kind bepaalt of en wat er gedeeld wordt met de ouders / verzorgers bij het ophalen. Tenzij ik het van belang vind dat de ouders op de hoogte zijn, dan overleg ik dit met het kind.

REFERENTIES